Voorkant Zwanenhof

Aanvullend Openbaar vervoer

U kunt van het aanvullend openbaar vervoer (aov) gebruikmaken wanneer u van of naar gemeente Borne reist en u binnen Twente blijft. U kunt hiervoor een rit boeken via Brookhuis via tel. (088) 460 7097.

Toegankelijkheid

U kunt het aanvullend openbaar vervoer gebruiken om van adres naar adres of van adres naar een halte van het openbaar vervoer te reizen. Ook zonder een indicatie kan er binnen de Regio Twente gebruik worden gemaakt van het aanvullend openbaar vervoer. De rit start of eindigt in gemeente Borne. Het aanvullend openbaar vervoer is vervoer van ‘deur tot deur’. De chauffeur meldt zich bij uw voordeur en begeleidt u naar de auto/bus en is behulpzaam bij het in- en uitstappen.

Reserveren

Ritten met het aanvullend openbaar vervoer (aov) kunt u reserveren bij Brookhuis personenvervoer, via tel. (088) 4607 097.

Heeft u een indicatie dan zal de eigen ritbijdrage door Brookhuis met een automatische incasso van uw rekening geïncasseerd worden. De mensen die dat betreft krijgen hierover een brief en een machtigingsformulier van Brookhuis thuis gestuurd. U kunt niet meer contant afrekenen in de auto/bus.

U kunt vanaf de ziekenhuis locaties geen gebruikmaken van het taxipoint. Voor het aanvullend openbaar vervoer worden namelijk geen passen verstrekt. U dient dus zelf telefonisch uw terug rit te reserveren.

Wat zijn de kosten?

De prijs van een rit met het aanvullend openbaar vervoer is afhankelijk van de lengte van de rit. De eigen ritbijdrage wordt per gereden kilometer in rekening gebracht. 

Tarieven voor inwoners zonder indicatie:

Iedereen kan gebruikmaken van het aov om van adres naar adres of van adres naar een openbaar vervoerhalte te reizen. Dit vervoer is goedkoper dan een reguliere taxi. U betaalt een vast opstaptarief van € 7,14 (prijspeil januari 2024) en een bedrag per gereden kilometer, het kilometertarief is € 2,30 per kilometer (prijspeil januari 2024).

Tarieven voor inwoners met indicatie:

Kunt u door uw beperking niet met het openbaar vervoer reizen? Neem dan contact op met de gemeente via (074) 2658 500. Een consulent van de gemeente bekijkt met u welke mogelijkheden er zijn. Met een indicatie is het opstaptarief € 1,08 (prijspeil januari 2024) en het kilometertarief € 0,223 per kilometer (prijspeil januari 2024).

Begeleider

Heeft u een indicatie voor korting, dan mag u één persoon meenemen die met dezelfde korting meereist. U betaalt allebei hetzelfde tarief. U moet dit bij het boeken van de reis aangeven. Zowel uw eigen ritbijdrage als ook de ritbijdrage voor de persoon die meereist worden bij u in rekening gebracht middels automatisch incasso door de vervoerder.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van Brookhuisexterne-link-icoon.

Bijlagen