Aanbesteding nieuwbouw Sportcentrum Borne-West gestart

21 mei 2024
Persbericht

Een jaar na het startsein zal in juni het Definitief Ontwerp van het sportcentrum Borne-West gepresenteerd worden. De nieuwbouw krijgt steeds concreter vorm. Dat betekent dat we nu ook zijn gestart met de selectieprocedure voor een goede bouw- en installatiepartner. Deze aanbesteding doen we in twee fasen voor twee percelen.

De opgave betreft de realisatie van het sportcentrum met een wedstrijdhal, een multifunctionele sporthal, een zaal voor dans- en vechtsport, een indoor beachhal, een fysiotherapiepraktijk met krachthonk, sporthoreca en kantoren. Het uitgangspunt is een functioneel, duurzaam en kostenefficiënt gebouw. 

De aanbesteding verloopt via een Europese niet-openbare procedure in twee fasen. Voor de zomer willen we de eerste fase afronden met vijf gekwalificeerde bouwkundige aannemers en vijf installateurs. Er wordt geselecteerd op basis van kwalitatieve criteria. In de tweede fase worden de partijen uitgenodigd een inschrijving te doen die op basis van prijs en kwaliteit wordt beoordeeld. Voor kerst 2024 willen we kunnen gunnen.

Wethouder David Vermorken is blij met deze stap: “We zijn ontzettend blij met de start van de aanbestedingsprocedure! We liggen goed op schema. En dat betekent dat we echt gaan starten met de bouw van het meest gave sportvastgoed van dit decennium in Twente!"