Tegemoetkomingen

Sociaal fonds

Voor gezinnen met kinderen zijn soms de kosten voor school, een fiets of een goede winterjas en schoenen een probleem. Voor inwoners van Borne met een laag inkomen kan de gemeente een bijdrage in deze kosten leveren. Alle informatie over de tegemoetkomingen vindt u in het

PDFAanvraagformulier Sociaal fonds Borne 2019.pdf

Jeugdfonds

Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u als ouder tegemoetkomingen krijgen voor sportieve en culturele activiteiten van uw kinderen. Voor sport is de bijdrage maximaal € 250 en voor cultuur maximaal € 425.

U kunt deze bijdragen alleen via een tussenpersoon aanvragen Bijgaand formulier PDFaanvraag Jeugdfonds kunt u invullen en inleveren bij een tussenpersoon, bijvoorbeeld een medewerker van Wijkracht in het Kulthurhus.

Meer informatie over deze tegemoetkomingen vindt u in PDFhet Formulier Regelingen Sociaal fonds (tweede pagina).

Collectieve zorgverzekering

Aan het eind van het jaar kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Mensen met een laag inkomen kunnen kiezen voor een collectieve verzekering bij Menzis. Deze zorgverzekering heet ‘GarantVerzorgd’.

De collectieve verzekering is betaalbaar door een korting op de premies. U krijgt deze korting op de premies van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Hieronder staan alle voordelen op een rij.

GarantVerzorgd, de voordelen voor u:

  • de gemeente betaalt mee aan uw premie;
  • u krijgt de maximale korting van 5 % op de Basisverzekering en 9 % korting op de aanvullende verzekeringen;
  • de basisverzekering kost € 123 per maand. Met GarantVerzorgd betaalt u zelf € 116,85 per maand. Dit is met de 5% korting van de gemeente eraf;
  • u krijgt meer vergoed voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp krijgt u vergoed;
  • als u kiest voor GarantVerzorgd3 wordt uw verplicht eigen risico vergoed.

Een aanvullende verzekering die bij u past

Er is altijd een pakket dat bij uw gezondheid past. U kunt kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen.
 

  GarantVerzorgd 1

  GarantVerzorgd 2

  GarantVerzorgd 3

  €   6,32 per maand

  € 19,57 per maand

  €  38,17 per maand


Verwacht u weinig zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Betaalt u elk jaar het verplicht eigen risico van € 385 of verwacht u volgend jaar veel zorgkosten? Kies dan GarantVerzorgd 3.

Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij deze keuze geldt: denk goed na welke tandartsverzekering het beste bij uw situatie (=gebit) past. Heeft u een volledige gebitsprothese? Dan is TandVerzorgd 1P een passende verzekering.

  GarantTandVerzorgd 250  

  GarantTandVerzorgd 500

  GarantTandVerzorgd 750 

  Tandverzorgd 1P

  €  10,46 per maand

  € 17,24 per maand 

  € 29,02 per maand

  €  6,32 per maand


Zelf regelen?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl en kijk of u in aanmerking komt voor een collectieve zorgverzekering (via deze website kunt u de verzekering zelf afsluiten).

Heeft u een laag inkomen en te maken met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Wellicht komt u in aanmerking voor een speciale verzekering vanuit de gemeente? Deze verzekering vergoedt de meest voorkomende zorgkosten en het eigen risico. De korting op de basisverzekering is vanaf 1 januari 2020 5 procent.

Individuele Inkomenstoeslag

Hebt u drie jaar onafgebroken een inkomen dat gelijk is aan de bijstand, dan kunt u de Individuele Inkomenstoeslag aanvragen. Meer informatie hierover en inkomenstoeslag aanvragen kan via deze link: https://www.borne.nl/digitaal-inzien/producten/productlijst/inkomenstoeslag.