Tegemoetkomingen

Sociaal fonds

Voor gezinnen met kinderen zijn soms de kosten voor school, een fiets of een goede winterjas en schoenen een probleem. Voor inwoners van Borne met een laag inkomen kan de gemeente een bijdrage in deze kosten leveren. Alle informatie over de tegemoetkomingen vindt u in het

PDFAanvraagformulier Sociaal fonds Borne 2019.pdf

Jeugdfonds

Vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u als ouder tegemoetkomingen krijgen voor sportieve en culturele activiteiten van uw kinderen. Voor sport is de bijdrage maximaal € 250 en voor cultuur maximaal € 425.

U kunt deze bijdragen alleen via een tussenpersoon aanvragen Bijgaand formulier PDFaanvraag Jeugdfonds kunt u invullen en inleveren bij een tussenpersoon, bijvoorbeeld een medewerker van Wijkracht in het Kulthurhus.

Meer informatie over deze tegemoetkomingen vindt u in PDFhet Formulier Regelingen Sociaal fonds (tweede pagina).

Collectieve zorgverzekering

Wellicht kunt u gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering van Menzis (zie ook www.gezondverzekerd.nl)?

Deze verzekering biedt een ruime vergoeding van fysiotherapie, brillen en contactlenzen, tandartskosten, eigen bijdragen van het CAK en u kunt kinderen gratis meeverzekeren. U krijgt zes procent korting op de basisverzekering en negen procent op de aanvullende verzekering.

U kunt overstappen via www.gezondverzekerd.nl, kies de gemeente Borne en meld u aan. Wilt u meer weten, bekijk dan bijgaand filmpje: Uitleg GarantVerzorgd zorgverzekering afsluiten. Voor vragen kunt u ook terecht bij Menzis of de uitvoeringsorganisatie  Werk en Inkomen Borne, Hengelo & Haaksbergen aan de Hazenweg 121 in Hengelo.

Verzekering voor mensen met veel zorgkosten

Heeft u een laag inkomen en te maken met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Wellicht komt u in aanmerking voor een speciale verzekering vanuit de gemeente? Deze verzekering vergoedt de meest voorkomende zorgkosten en het eigen risico. De korting op de basisverzekering is vanaf 1 januari 2020  5 procent.

Individuele Inkomenstoeslag

Hebt u drie jaar onafgebroken een inkomen dat gelijk is aan de bijstand, dan kunt u de Individuele Inkomenstoeslag aanvragen. Meer informatie hierover en inkomenstoeslag aanvragen kan via deze link: https://www.borne.nl/digitaal-inzien/producten/productlijst/inkomenstoeslag.