Aanvullend openbaar vervoer (aov)

U kunt van het aanvullend openbaar vervoer (aov) gebruikmaken wanneer u van of naar de gemeente Borne reist en u binnen Twente blijft. U kunt hiervoor een rit boeken via Brookhuis via tel. (088) 460 7097.

Aan het reizen met het aov zijn voorwaarden verbonden. Deze en verdere informatie over het aov vindt u in onderstaande documenten:

PDFVeelgestelde vragen AOV
PDFhet Programma van Eisen AOV
PDFReglement TX-Keur voor taxivervoer

Wat zijn de kosten?

Iedereen kan gebruikmaken van het aov om van adres naar adres of van adres naar een openbaar vervoerhalte te reizen. Dit vervoer is goedkoper dan een reguliere taxi. U betaalt een vast opstaptarief van € 5,45 en een bedrag per gereden kilometer, het kilometertarief is € 1,74. Kunt u door uw beperking niet met het openbaar vervoer reizen? Neem dan contact op met de gemeente via (074) 2658 500. Een consulent van de gemeente bekijkt met u welke mogelijkheden er zijn. Met een indicatie is het opstaptarief € 0,96 en het kilometertarief
€ 0,197.

Begeleider

Heeft u een indicatie voor korting, dan mag u één persoon meenemen die met dezelfde korting meereist. U betaalt allebei hetzelfde tarief. U moet dit bij het boeken van de reis aangeven. Zowel uw eigen ritbijdrage als ook de ritbijdrage voor de persoon die meereist worden bij u in rekening gebracht middels automatisch incasso door de vervoerder.