Verkeersbord werkzaamheden

Werkzaamheden Grotestraat Zuid

De gemeente Borne is voornemens om in de tweede helft van 2020 aanpassingen te doen aan de Grotestraat Zuid. De asfaltbaan zal worden voorzien van een nieuwe deklaag, waarbij de fietsstroken binnen de gestelde normen worden verbreed. Deze verbreding van de fietsstroken en de versmalling van de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer, zal de snelheid van het gemotoriseerde verkeer enigszins reduceren.

Eveneens zal het begin van het 30 km-gebied worden verplaatst, van voor de Ziekenhuisstraat naar net voor de Morseltdijk. Het tussenliggende wordt opnieuw ingericht, waarbij de fietsstroken worden verwijderd en het geheel wordt ingericht zoals het deel voor het Dorset en de Lidl. Deze maatregel zal zorgen voor een ruime snelheidsreductie binnen het deel 30 km-gebied, maar ook voor een geringe snelheidsreductie op het geasfalteerde deel van de Grotestraat Zuid. Ook zal in dit deel het riool op verschillende plekken worden vervangen.

De tekeningen zijn hieronder te bekijken tot en met zondag 10 mei. Omwonenden, die hierover per brief zijn geïnformeerd, kunnen hier op reageren via grotestraat@borne.nl.