Gemeentehuis

excerpt-municipal-basic-administration iconUittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Een uittreksel BRP is een officiële verklaring waarin uw persoonsgegevens, zoals adresgegevens en burgerservicenummer staan. Hieronder staan de meest aangevraagde varianten van uittreksels. Bekijk goed welke soort uittreksel voor u van toepassing is.

Soorten uittreksels

Voor het aanvragen van een Uittreksel Basisregistratie Personen dient u eerst een afspraak te maken. U kunt online een afspraak maken of via telefoonnummer 14 074. 

  • Standaard:

Naam, geboortedatum, adres en woonplaats.

  • Woonhistorie:

Historische adressen, naam, geboortedatum, adres, woonplaats. Vaak nodig voor het huren van een woning.

  • Burgerservicenummer (BSN):

BSN, naam, ge­boor­te­da­tum, geboorteplaats, adres, woonplaats.

  • In­ter­na­ti­o­naal:

Uittreksel in 9 talen met daarop: Naam, geboortedatum, geboorteplaats, burgerlijke staat, nationaliteit, adres, bevestiging inschrijving en datum inschrijving.

BRP gezag voor reizen met minderjarigen

Het uittreksel bevat de persoonsgegevens van het kind (inclusief geboorteplaats) en de gegevens van het gezag zoals dit bij de gemeente bekend is. Het uittreksel is in het Nederlands en Engels opgesteld.

U logt als ouder in met uw DigiD en kunt dan bij de aanvraag aangegeven voor welk kind u het uittreksel aanvraagt. Als dit voor meerdere kinderen is, moet u hiervoor aparte aanvragen indienen.

Kosten

De kosten bedragen € 9,20.

Aanvraag

Het aanvragen van een uittreksel kan zowel bij de publieksbalie van het gemeentehuis als digitaal via de button aan de rechterkant.
Geef in het aanvraagformulier bij 'Aanvullende informatie' duidelijk aan welke gegevens u nodig hebt of waarvoor u een uittreksel nodig hebt. Bijvoorbeeld: standaard uittreksel + nationaliteit + aantal personen op adres.

Let op:
Bent u woonachtig in het buitenland, dan kunt u alleen vanuit een Europees land uw uittreksel digitaal aanvragen. Bent u buiten Europa woonachtig, neem dan contact met ons op via info@borne.nl.