Veiligheid

'Denk vooruit' is de naam van de landelijke rampencampagne. Rampen vallen namelijk niet te plannen. Voorbereidingen wel. Een ramp kan overal plaatsvinden. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u dan moet doen.

Rampenbewaarkaart

Bij veel rampen kunt u zelf actie ondernemen om de risico’s te beperken. Meer informatie hierover staat op de rampenbewaarkaart. Hang de kaart op in de meterkast of op een andere makkelijk bereikbare plek. U weet dan precies wat u moet doen in geval van een ramp.

Risicokaart

Hoe veilig is het om te wonen en werken in Borne? Bekijk de risicokaart. Daarin staat informatie over allerlei zaken die gevaarlijk of kwetsbaar kunnen zijn. Bijvoorbeeld over plekken waar gevaarlijke stoffen te vinden zijn (zoals LPG, ammoniak en vuurwerk) en over het vervoer van gevaarlijke stoffen. Maar ook over allerlei andere risico’s: ongevallen in de lucht, grote branden of het uitbreken van paniek op plekken waar veel mensen bij elkaar zijn.

Wat doe jij als...?

...Twente wordt getroffen door extreem weer, een nucleair ongeval, langdurige stroomuitval of een ziektegolf? Kijk op www.twenteveilig.nl voor informatie en tips over hoe jij je voor kunt bereiden op noodsituaties die in Twente kunnen voorkomen.