Lanteernpoalroutes

Een gezonde leefstijl en actief bewegen is belangrijk. Om Bornenaren te stimuleren om te bewegen heeft de gemeente Borne samen met Triathlon en Duathlon vereniging TRIOS en hardloopspeciaalzaak Step One uit Borne hardlooproutes ontwikkeld. Deze ‘Lanteernpoal routes’ variëren van 1, 3, 5  tot 10 km.

Opening hardlooproute Lanteernpoalroute

Een perfect trainingsparcours, geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper. De routes zijn verlicht, verhard en gemarkeerd met borden, vandaar de naam Lanteernpoalroutes. Hoewel het officiële startpunt bij het Kulturhus is, kan op elk gewenst punt gestart worden. De loper komt altijd weer bij zijn/haar beginpunt uit.

Er is bij het ontwikkelen van de routes zoveel mogelijk geprobeerd om kruisingen met gemotoriseerd verkeer te vermijden.
De leden van de werkgroep hebben contact gehad met de activiteitencommissie Slangenbeek, die in samenwerking met de gemeente Hengelo de verlichte hardlooproutes in deze wijk beheren. Naast het uitwisselen van informatie is ook het initiatief genomen om de routes van Borne en Slangenbeek op elkaar te laten aansluiten. Hierdoor kunnen gevorderde hardlopers een nog langer traject afleggen.

De werkgroep die deze routes heeft ontwikkeld bestaat uit:

  • Monica Duivenkate TV Trios (ontwikkeling routes)
  • Rik Sanders Step One (ontwikkeling routes)
  • Femke Konijnenbelt Step One (vormgeving)
  • Gemma Tenniglo gemeente Borne afdeling Borne Sport
  • Danny Berghuis gemeente Borne afdeling Borne Sport

Triathlon en Duathlon vereniging TRIOS controleert 2x per jaar (in februari en september) de routes. Bij defecte verlichting, ontbrekende bordjes of wegopbrekingen doet de gemeente Borne aanpassingen.

Op de lanteernpoalroute van 10 km kunt u nog twee routes aansluiten. Het betreft de volgende routes van Slangenbeek:

Heeft u vragen, opmerkingen, klachten of wilt u mankementen doorgeven? Neem dan contact op met de gemeente Borne:
Gemeente Borne
Afdeling welzijn en educatie
Postbus 200
7620 AE  BORNE
Contactpersoon: Gemma Tenniglo
Telefoonnummer: 074-2658664
E-mailadres: gjg.tenniglo@borne.nl