Energie van Borne: samen besparen we energie en wekken we onze energie duurzaam op

De aarde warmte op omdat we te veel CO2 uitstoten. Dus de uitstoot van CO2 moet omlaag. Deze afspraak is in ons land vastgelegd in het Klimaatakkoord. Daarin staat dat we in 2050 geen aardgas meer gebruiken voor warm water en ook niet om onze huizen te verwarmen. Ook is in het Klimaatakkoord afgesproken dat we onze energie duurzaam opwekken.

Wie is Energie van Borne?
Op dit moment werken onder meer DIBO, de netbeheerders, de gemeente Borne, BBO en de wijkraden samen in Energie van Borne. Het gaat over drie belangrijke onderwerpen:
•    Energie besparen
•    Aardgasvrij worden
•    Energie opwekken met zon en wind

We willen graag dat bedrijven, instellingen, verenigingen en inwoners meedoen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat onze energievoorziening duurzaam wordt.

Meedoen & informatie
Samen energie besparen en samen onze energie duurzaam opwekken. En als het lukt, zijn onze eerste wijken aardgasvrij in 2030 en in 2050 alle wijken van Borne. Jij als inwoner, als bedrijf, als energie-coöperatie, als instelling of als vereniging in Borne kunt meedoen. Alle info over energiebesparing, aardgasvrij en duurzame opwek vind je op www.energievanborne.nl.

Volg het nieuws
Dat kan via Facebook en Instagram. Of stuur een mail voor informatie of een goed idee naar info@energievanborne.nl.