De diverse afgeronde projecten kenmerken zich door dezelfde uitstraling.In alle gebieden zijn  dezelfde bestrating, fietsparkeerplaatsen, straatverlichting en -meubilair toegepast.

Dorsetplein

Gereed juni 2011
Het Dorsetplein is de eerste van de acht strategische locaties in het Masterplan Centrum die op de schop is genomen. Op 29 juni 2011 werd het vernieuwde plein met de kenmerkende gelijkvloerse en verlichte fontein officieel geopend door de Commissaris van de Koning in Overijssel, drs. Ank Bijleveld-Schouten en de Bornse wethouder Michel Kotteman.

Grotestraat-noord e.o.

Gereed november 2013
Opvallend in het gebied tussen het noordelijk deel van de Grotestraat, Nieuwe Kerkstraat en Stationsstraat zijn de uitnodigende 'groene rustplekken' voor het winkelend publiek.

Grotestraat

Gereed september 2014
Tussen het Dorsetplein en de Stephanuskerk onderscheidt de Grotestraat zich door een zeer divers aanbod aan speciaalzaken op allerhande gebied.

De Koem/Marktplein

Gereed september 2014
In het hart van parkeerlocatie De Koem/Marktplein staat de Elizabethvilla met daarin restaurant Dorset. De villa vormt de verbindende schakel tussen Oud Borne en het centrum. Bij de renovatie van De Koem en het Marktplein is het groen rondom de villa nieuw aangelegd. Het gebruik van andere bestrating tussen het centrum en Oud Borne zorgt voor een duidelijke verbinding en herkenbare looproute.

Rheineplein

Gereed april 2016
Het gemeentehuis is de belangrijkste blikvanger aan het Rheineplein. De ruimte voor het gemeentehuis vormt de overgang tussen het kernwinkelgebied, overig centrumgebied en verschillende parkeerlocaties. Door de directe ligging aan het kernwinkelgebied is het Rheineplein een populaire locatie voor de mini- en weekmarkt.