Jeugd, zorg, werk en sociaal fonds

Gemeente aanspreekpunt

De gemeente is voor u het eerste aanspreekpunt voor WmoJeugdhulp en Werk & Inkomen. In het linkermenu vindt u uitgebreide informatie over de verschillende onderwerpen. Ook leest u meer over de langdurige zorg op de website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Heeft u vragen over jeugdhulp of Wmo? U bent van harte welkom bij de gemeente Borne, Rheineplein 1. Ook kunt u ons bereiken via wmo-jeugd@borne.nl of op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch via (074) 26 58 500. Meer inhoudelijke informatie vindt u online bij de rijksoverheid of Samen14 (samenwerkingsverband van 14 Twentse gemeenten).

Sociaal fonds

Voor inwoners met een laag inkomen kan de gemeente een bijdrage in de kosten van verschillende zaken leveren. Meer informatie vindt u via https://www.borne.nl/wonen/zorg-jeugd-werk-en-sociaal-fonds/sociaal-fonds.

Twentse samenwerking

We werken nauw samen met de andere Twentse gemeenten, in Samen14. Er is een speciale website met informatie die voor alle Twentse gemeenten geldt. Op www.samen14.nl is vooral informatie te vinden voor professionals.