Jeugd, zorg, werk en sociaal fonds

Het systeem van de zorg is bijna 50 jaar geleden bedacht. Sindsdien zijn de wensen van mensen hierover veranderd. Ouderen willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Mensen met een beperking willen zo zelfstandig mogelijk leven.

Dat kan door de langdurige zorg anders te organiseren. Voor mensen die thuis zorg nodig hebben. Maar ook voor mensen die verblijven in een instelling. De veranderingen in de zorg zijn vastgelegd in Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze nieuwe wet heeft de AWBZ vervangen.

In het linkermenu vindt u uitgebreide informatie over de verschillende onderwerpen.

Film over de veranderingen

Meer weten over het waarom van de veranderingen in de zorg? Bekijk dan onderstaande film:

De gemeente is voor u het eerste aanspreekpunt voor Wmo, de Jeugdhulp en Werk & Inkomen. Het Rijk heeft deze taken overgedragen aan de gemeente omdat de gemeente dichterbij de inwoners staat. Heeft u vragen over deze nieuwe wetten en regels? Of wilt u weten wat het voor uw persoonlijke situatie betekent?  U bent van harte welkom bij de gemeente Borne.

Contact

Het gemeentehuis van Borne vindt u aan het Rheineplein 1. Heeft u een vraag, dan kunt u ons ook bereiken via hulpvraag@borne.nl of op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur telefonisch via (074) 26 58 500. Meer inhoudelijke informatie vindt u online bij de rijksoverheid of Samen14 (samenwerkingsverband van 14 Twentse gemeenten).