De gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben kortgeleden hun concept windbeleid bekend gemaakt. Daarin is het mogelijk om op korte termijn grote windturbines te plaatsen. De zogenaamde zoekgebieden voor windturbines grenzen aan de Bornse gemeentegrens. Woensdag 18 en donderdag 19 november organiseren beiden gemeenten een webinar over windenergie. Hierin wordt toegelicht waar de windmolens zouden kunnen komen. Dit kan interessant zijn voor inwoners van de gemeente Borne.

Wat is een webinar?
Dit is een digitale bijeenkomst op YouTube, waar u uitleg en vragen beantwoord krijgt over het concept windbeleid. Omdat een fysieke bijeenkomst nu niet kan vanwege corona, kan iedereen via YouTube het webinar thuis volgen. U hoeft hier niet voor in te loggen, u hoeft alleen op de link te klikken op de informatiepagina’s die u hieronder vindt.

Live vragen stellen
Tijdens het webinar stellen de gemeenten een 06-nummer en een e-mailadres beschikbaar waarop u vragen kunt stellen.  U kunt dan een app of sms sturen aan het 06-nummer of een mail te sturen. In de uitzending zullen een aantal van deze binnengekomen vragen live beantwoord worden.

Meer informatie en webinar volgen
Alle vragen die gesteld worden, worden na de uitzending ook met de antwoorden op de websites van de gemeenten gedeeld, zodat iedereen die het webinar heeft gevolgd ook de vragen en antwoorden terug kan zien. Op https://www.dinkelland.nl/webinar-windkracht vindt u alle informatie over het windbeleid in de gemeente Dinkelland. Op https://www.tubbergen.nl/webinar-windkracht leest u alle informatie over het windbeleid van de gemeente Tubbergen.