Smaken de ingrediënten sturen, inspireren en ontwikkelen voor jou naar meer? Ben jij een teamspeler met een duidelijke visie op moderne bedrijfsvoering en weet je je medewerkers hierin mee te nemen en te ontwikkelen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

De gemeente Borne is op zoek naar een:

Teamleider Bedrijfsvoering  

32 - 36 uur per week

Borne investeert in de interne dienstverlening (bedrijfsvoering), zodat deze toekomstgericht en wendbaar is en gemakkelijk kan inspelen op de dynamiek van de samenleving. In Borne stellen wij de samenleving centraal. Dat vertalen wij in de aansturing en inrichting van onze organisatie, het team Bedrijfsvoering is daarbij een verbindende schakel. Ga jij dit inhoud en vorm geven?

Wat ga je doen als teamleider bedrijfsvoering?
Als teamleider Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de efficiënte inrichting en organisatie van de bedrijfsvoering. Het team Bedrijfsvoering bestaat uit de onderdelen financiën, HR, ICT, inkoop, juridische zaken en kwaliteit & control. Jij vormt samen met de gemeentesecretaris/algemeen directeur en vijf teamleiders het managementteam van onze organisatie. Als lid van het MT handel je vanuit het bredere organisatieperspectief en ben je ook inzetbaar op organisatievraagstukken.

Je bent verantwoordelijk voor de interne dienstverlening en je weet op inspirerende wijze je medewerkers van het team aan te sturen en mee te nemen in de ontwikkeling van het team Bedrijfsvoering naar enerzijds een faciliterend team richting de lijn en anderzijds een adviserend team richting de directie en het bestuur.

Als onze toekomstige teamleider bedrijfsvoering…

 • Opereer je op WO werk- en denkniveau, met affiniteit met de betreffende taakgebieden van het team. Meer diepgaande kennis van gemeentelijke financiën en/of I&A is een pré;
 • Ben je medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en effectiviteit van de organisatie en heb je een duidelijke visie op de inrichting en organisatie van de interne dienstverlening;
 • Ben je een strategische gesprekspartner voor bestuur, directeur, managementteam en eventuele externe partners op inhoud en proces;
 • Ben je een teamplayer in het MT en tegelijkertijd stimuleer je je medewerkers om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Daarbij heb je oog voor de bestuurlijke prioriteiten en de haalbaarheid in de organisatie;
 • Ben je een warme persoonlijkheid;
 • Ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne dienstverlening en bevorder je de consistentie tussen de onderdelen in je team;
 • Ben je mede verantwoordelijk voor de beheersing (planning & control) van de organisatie en de advisering over de inzet van financiële middelen.
 • Vertegenwoordig je de gemeente in het Twentse Platform directeuren Bedrijfsvoering.

Als teamleider heb je het vermogen om…  

 • Je visie op bedrijfsvoering voor de langere termijn te vertalen naar concrete plannen;
 • Koersvast en daadkrachtig te handelen binnen deze visie en zet je je kennis en ervaring in;
 • Ambtelijke en bestuurlijke processen te combineren in integrale advisering van je team;
 • Je flexibel en proactief op te stellen binnen de dynamiek van de organisatie;
 • Oog te hebben voor de ambities van je medewerkers en ze ruimte te geven deze te ontwikkelen.

Wat wij bieden
De voor deze functie geldende functieschaal is gewaardeerd in schaal 12. Dit komt overeen met een maximum salaris van € 5.814,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 juli 2020). Inpassing vindt plaats op basis van je opleiding, kennis en ervaring. Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris dat bestaat uit onder andere de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.

Meer informatie
Voor inlichtingen over de vacature en over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Mirjam ter Grote, personeelsconsulent, te bereiken via telefoonnummer 074 - 265 85 55.

Sollicitatie
Ben je enthousiast geworden en heb je de juiste competenties en ervaring in bezit? Stuur dan je cv en je motivatie naar sollicitaties@borne.nl t.a.v. Mirjam ter Grote. Je reactie dient uiterlijk 10 augustus 2020 bij ons binnen te zijn. Gesprekken vinden plaats op 17 augustus (1e ronde) en 21 augustus (2e ronde) 2020. Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure. 

De gemeente Borne…

…is één van de mooiste woongemeenten van Overijssel met drie dynamische dorpen: Borne, Hertme en Zenderen.

…heeft een totale oppervlakte van 1.089 hectare en telt ruim 23.000 inwoners.

…heeft medewerkers die werken vanuit de 6B’s van Borne: Betrouwbaar, Betrokken, Behulpzaam, Bevlogen, Bedreven en Bereikbaar. Op deze waarden mogen we worden aangesproken door inwoners en door elkaar. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Je wilt het beste voor Borne, weet wat er leeft, bent respectvol, bedreven in je eigen vakgebied en hebt oog voor de vakgebieden van collega’s om goed te kunnen samenwerken.

…is de eerste gemeente in Nederland die een toekomstvisie heeft laten maken door de gemeenschap: MijnBorne2030, dynamische dorpen.