Dit jaar is vuurwerk categorie 2 en 3 verboden. Vuurwerk categorie 3 was al verboden en dat blijft zo, dat is al eerder besloten. Het kan dat u nog vuurwerk van vorig jaar hebt liggen en hiervan af wilt. Veiligheidsregio Twente heeft daarom voor particulieren een mogelijkheid georganiseerd om dit vuurwerk in te leveren. Inleveren van het vuurwerk is niet verplicht.

Voor wie
De inleverdag is bedoeld voor particulieren, niet voor professionals. Daarbij gaat het uitsluitend om vuurwerk t/m categorie F3. Dat is al het vuurwerk dat vorig jaar legaal kon worden gekocht. Het inleveren van vuurwerk kan anoniem.

Waar en wanneer
Verspreid over 3 locaties kunt u terecht om uw vuurwerk in te leveren:

Wierden: 29 december 2020 tussen 10.00 en 14.00 uur, Vrachtwagen parkeerplaats, Vijverweg 2
Oldenzaal: 29 december 2020 tussen 14.30 en 18.00 uur, Van Gils terrein, Kleibultweg 48
Enschede: 30 december 2020 tussen 10.00 en 18.00 uur, Diekman-terrein, J.J. van Deinselaan 22

Hoe
U dient per auto naar de inleverlocatie te komen. Hier neemt een erkend bedrijf het vuurwerk in en zal dit afvoeren. Uiteraard is alles georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen.

Uitleg categorieën vuurwerk
De vuurwerkcategorieën hebben elk hun eigen kenmerken voor gebruik, gevaar en geluid. Er is ook vuurwerk, zoals fonteinen, waarvan er 2 soorten zijn: categorie F1 en categorie F2. Wat er precies onder welke categorie valt leest u op de website van de Rijksoverheid.