Vanaf 25 september is een corona-toegangsbewijs vereist op veel plekken in ons land, waaronder horeca, theater en bioscopen, musea en festivals. Met dit toegangsbewijs laat u zien dat u gevaccineerd of getest bent, of hersteld bent van corona.

Het toegangsbewijs is een QR-code. Deze kunt u downloaden en laten zien in de speciale CornaCheck-app op uw telefoon als dat wordt gevraagd. U kunt de QR-code ook op papier afdrukken. U vindt uw persoonlijk toegangsbewijs op de website www.coronacheck.nl. Heeft u geen beschikking over internet? Dan kunt u een corona-toegangsbewijs aanvragen via het telefoonnummer 0800-1421. Bij het aanvragen dient u uw DigiD bij de hand te hebben. Let op: bij het telefonisch aanvragen van een toegangsbewijs ontvang u de pas binnen 5 werkdagen.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig om uw toegangsbewijs op uw telefoon te installeren? Of weet u niet hoe u het bewijs op papier kunt afdrukken? Kom dan vanaf donderdag 18 november naar het inloopspreekuur bij Bibliotheek Borne op donderdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur. Daar helpen ze u graag verder.
Belangrijk: Neem uw mobiele telefoon, legitimatie en inloggegevens van uw DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord) mee.

Meer informatie vindt u op de website van Bibliotheek Borne.