Ook deze zomer is het hoofdveld van BVV Borne geopend voor recreatief gebruik. Van 19 juli tot 13 augustus is er doordeweeks een toezichthouder aanwezig om sporters te ontvangen.

Het hoofdveld van de Bornse voetbalvereniging is opengesteld na vraag uit de Bornse samenleving. Met name de jeugd wilde tijdens de zomervakantie gebruikmaken van de voetbalvelden op Sportpark ’t Wooldrik.

De gemeente werd met name in zomervakantie geconfronteerd met vernielingen aan hekwerken, doordat men zelf een doorgang maakte naar de velden om bijvoorbeeld te kunnen voetballen. Om deze vernielingen tegen te gaan en om tegemoet te komen aan de vraag om te kunnen sporten, is sinds 2017 een pilot gestart waarbij op doordeweekse dagen een toezichthouder wordt ingezet. Deze ‘Marshall’ ontvangt de sporters en fungeert als aanspreekpunt namens de gemeente.

Met succes: er werden minder vernielingen gemeld en veel sporters wisten de weg naar het veld te vinden. De BLOS heeft daarom besloten dat ook deze zomervakantie de toezichthouders weer worden ingezet. Op doordeweekse dagen zal er van 19 juli tot 13 augustus een toezichthouder aanwezig zijn namens de gemeente Borne, te herkennen aan een hesje en/of T-shirt, op de volgende tijden:

Maandag: 18.00-21.00 uur
Dinsdag: 14.00-17.00 uur
Woensdag: 18.00-21.00 uur
Donderdag : 14.00-17.00 uur
Vrijdag: 18.00-21.00 uur

De overige voetbalverenigingen zijn gedurende deze periode niet geopend voor recreatief gebruik.