Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots neergezet. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilliger actief waren, werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen. 

Het sportweekend werd ingeleid met een openingsceremonie in het FBK-Stadion in Hengelo. Met de ceremonie - die bol stond van olympische allure, met prominente gasten, en uitzinnige sporters - werd de toon gezet. Op de sportlocaties verspreid over heel Twente werden de 24 sporttoernooien vol enthousiasme afgewerkt. Zonovergoten speelvelden, een bruisend kleurrijk Special Olympics dorp, tot op het bot gemotiveerde sporters en hartverwarmende supporters. Het recept waarmee het sportfestijn alle records verbrak. Borne was tijdens de Special Olympics de speelstad voor de sport handbal.

De organisatie kijkt met grote tevredenheid terug op alle hoogtepunten. Ruim 2 jaar heeft het projectbureau samen met 24 toernooi commissies en ruim 2800 vrijwilligers gewerkt om alles tot in de laatste details uit te voeren. 

Tijdens de sluitingsceremonie werd de Special Olympics vlag officieel overgedragen aan Breda/Tilburg die in 2024 de Nationale Spelen gaat organiseren.