Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via tel. 0800 2000. Maar bellen kan lastig zijn. Nu we, vanwege corona, meer met elkaar thuis zijn, kun je ook chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Dit kan op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur en in elk geval tot en met 2 maart.

Je kunt gebruikmaken van de chat als je te maken hebt met huiselijk geweld of kindermishandeling en voor omstanders daarvan. Via de chat kan er advies gevraagd worden over de situatie.

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete voor het negeren van de avondklok.

Als je wilt praten over jouw situatie of advies wilt over wat je kan doen, kun jeĀ  contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. De chat is te vinden via www.veiligthuis.nl. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.