Kinderen brengen burgemeester Welten ontbijtje in gemeentehuis

Vrijdagmorgen brachten zes kinderen van de St. Stephanus school  uit Zenderen een ontbijtje bij burgemeester Welten in het gemeentehuis. In de Burgerzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n drieduizend basisscholen.

Burgemeester Welten van Gemeente Borne onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Welten symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van 250 euro  in ontvangst. Burgemeester Welten  kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: 'De leerlingen hadden een overheerlijk gezond meegenomen. Ik heb genoten van hun enthousiasme en gezelligheid!'

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.