U kunt van het aanvullend openbaar vervoer (aov) gebruikmaken wanneer u van of naar de gemeente Borne reist en u binnen Twente blijft. U kunt hiervoor een rit boeken via Brookhuis via tel. (088) 460 7097.

LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen hanteert Brookhuis het landelijk vervoersprotocol. Dit houdt in dat Brookhuis u verzoekt een mondkapje te dragen als u gebruik maakt van het vervoer. De mondkapjes hoeven niet aan specifieke eisen te voldoen. Zie ook bijgaande documenten:Aan het reizen met het aov zijn voorwaarden verbonden. Deze en verdere informatie over het aov vindt u in onderstaande documenten:


Programma van Eisen AOV

 

Wat zijn de kosten?

Tarieven voor inwoners zonder indicatie:

Iedereen kan gebruikmaken van het aov om van adres naar adres of van adres naar een openbaar vervoerhalte te reizen. Dit vervoer is goedkoper dan een reguliere taxi. U betaalt een vast opstaptarief van € 6,08 (prijspeil januari 2022) en een bedrag per gereden kilometer, het kilometertarief is € 1,95 (prijspeil januari 2022).

Tarieven voor inwoners met indicatie:

Kunt u door uw beperking niet met het openbaar vervoer reizen? Neem dan contact op met de gemeente via (074) 2658 500. Een consulent van de gemeente bekijkt met u welke mogelijkheden er zijn. Met een indicatie is het opstaptarief € 1,01 (prijspeil januari 2022) en het kilometertarief € 0,208 (prijspeil januari 2022).

Begeleider

Heeft u een indicatie voor korting, dan mag u één persoon meenemen die met dezelfde korting meereist. U betaalt allebei hetzelfde tarief. U moet dit bij het boeken van de reis aangeven. Zowel uw eigen ritbijdrage als ook de ritbijdrage voor de persoon die meereist worden bij u in rekening gebracht middels automatisch incasso door de vervoerder.