Heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum en te maken met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Wellicht komt u in aanmerking voor een speciale verzekering vanuit de gemeente? Deze verzekering vergoedt de meest voorkomende zorgkosten en het eigen risico. De korting op de basisverzekering is vanaf 1 januari 2021 vastgesteld op 5 procent.

Mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum kunnen kiezen voor een collectieve verzekering bij Menzis. Deze zorgverzekering heet ‘GarantVerzorgd’.

De collectieve verzekering is betaalbaar door een korting op de premies. U krijgt deze korting op de premies van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Hieronder staan alle voordelen op een rij.

GarantVerzorgd, de voordelen voor u:
• de gemeente betaalt mee aan uw premie;
• u krijgt de maximale korting van 5% op de Basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen;
• de basisverzekering kost € 130 per maand. Met GarantVerzorgd betaalt u zelf € 123,50 per maand. Dit is met de 5% korting van de gemeente eraf;
• u krijgt meer vergoed voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp krijgt u vergoed;
• als u kiest voor GarantVerzorgd3 wordt uw verplicht eigen risico vergoed.

Een aanvullende verzekering die bij u past.

Er is altijd een pakket dat bij uw gezondheid past. U kunt kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen.

GarantVerzorgd 1 GarantVerzorgd 2 GarantVerzorgd 3
€ 6,83 per maand € 20,48 per maand € 39,59 per maand

Verwacht u weinig zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Betaalt u elk jaar het verplicht eigen risico van € 385 of verwacht u volgend jaar veel zorgkosten? Kies dan GarantVerzorgd 3.

Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij deze keuze geldt: denk goed na welke tandartsverzekering het beste bij uw situatie (=gebit) past. Heeft u een volledige gebitsprothese? Dan is TandVerzorgd 1P een passende verzekering.

GarantTandVerzorgd 250  GarantTandVerzorgd 500 GarantTandVerzorgd 750 Tandverzorgd 1P
€  10,87 per maand € 17,74 per maand € 29,57 per maand €  6,33 per maand

Zelf regelen?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl en kijk of u in aanmerking komt voor een collectieve zorgverzekering (via deze website kunt u de verzekering zelf afsluiten).