Gemeentehuis

money-debts-2 iconHulp bij schulden

Op tijd hulp zoeken

Elke maand een flink bedrag aflossen, kan een groot probleem zijn. Als u bijvoorbeeld financiële problemen ervaart, moeilijk kunt rondkomen of als u schulden heeft. U moet immers ook uw vasten lasten betalen (zoals huur, energienota, telefoon en andere kosten). Uw financiële situatie kan daardoor steeds slechter worden, waardoor het elke maand moeilijker wordt om alles te betalen.

Herkent u dit? Dan is het belangrijk dat u op tijd hulp zoekt. U kunt bij Wijkracht (in het Kulturhus) terecht met al uw vragen over geldzaken. De medewerkers van Wijkracht kunnen samen met u een plan maken om uit de geldzorgen te komen. Heeft u een financiële vraag of hulp nodig bij het invullen van formulieren? Kom dan gerust vrijblijvend langs.

U kunt contact opnemen met Wijkracht via:

Hulp bij overzicht en administratie

U kunt bij het overzicht krijgen en bij uw (financiële) administratie hulp krijgen van POOT (Praktische Ondersteuning Ordening Thuisadministratie). POOT is bereikbaar via de coördinatoren Mari Mateman, tel. (06) 3435 1853 of Tom Weijermars, tel. (06) 3435 2043 of via email pootborne@wijkracht.nl.

Wijkracht kan u adviseren en ondersteunen. Ook als uw financiële problemen het noodzakelijk maken om de hulp van de Stadsbank Oost Nederland in te schakelen.

De Stadsbank

De Stadsbank biedt bijzondere financiële diensten aan zoals financieel advies of een lening. Ook kunnen zij uw inkomsten beheren en budgetteren. De diensten zijn erop gericht om met een gerichte oplossing zo spoedig mogelijk een stabiele financiële situatie te bereiken. U kunt er terecht voor:

  • budgetbeheer
  • schuldregeling
  • leningen
  • bewindvoering
  • preventie

Contact

U kunt zelf of via Wijkracht als volgt contact opnemen met de Stadsbank:

  • aanmelden voor een adviesgesprek via www.stadsbankoostnederland.nl;
  • bellen kan ook via tel. (088) 7663 666 (op werkdagen van 9.00 – 12.30 uur);
  • een persoonlijk gesprek kan alleen op afspraak;
  • bestaande klanten van de Stadsbank kunnen mailen naar borne@stadsbankoostnederland.nl om een afspraak te laten inplannen (de gesprekken vinden plaats in het Kulturhus).

De dienstverlening van Wijkracht (waaronder POOT) en de Stadsbank is gratis voor inwoners van Borne.

Kijk voor meer informatie op www.wijkracht.nl/borne en/of www.stadsbankoostnederland.nl/borne.