Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering

Heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum en te maken met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Misschien komt u dan in aanmerking voor een speciale verzekering vanuit de gemeente. Ook in 2024. Deze verzekering vergoedt de meest voorkomende zorgkosten en het eigen risico. De korting op de aanvullende verzekering is vanaf 1 januari 2024 vastgesteld op 9 procent. Op deze pagina leest u de informatie over 2023. Hier leest u meer over de collectieve zorgverzekering in 2024

Mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum kunnen kiezen voor een collectieve verzekering bij Menzis. Deze zorgverzekering heet ‘GarantVerzorgd’.

De collectieve verzekering is betaalbaar door een korting op de premies. U krijgt deze korting op de premies van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Hieronder staan alle voordelen op een rij.

GarantVerzorgd, de voordelen voor u:

  • de gemeente betaalt mee aan uw premie;
  • u krijgt de maximale korting  9% korting op de aanvullende verzekeringen (vanaf 1-1-2023);
  • de basisverzekering kost in 2023 € 141,25 per maand;
  • u krijgt meer vergoed voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp krijgt u vergoed;
  • als u kiest voor GarantVerzorgd3 wordt uw verplicht eigen risico vergoed.

Een aanvullende verzekering die bij u past.

Aanvullende verzekering die bij u past

Er is altijd een pakket dat bij uw gezondheid past. U kunt kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen voor 2023.

GarantVerzorgd 1GarantVerzorgd 2GarantVerzorgd 3
€ 7,10 per maand€ 20,48 per maand€ 39,59 per maand

Verwacht u weinig zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Betaalt u elk jaar het verplicht eigen risico van € 385 of verwacht u volgend jaar veel zorgkosten? Kies dan GarantVerzorgd 3.

Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij deze keuze geldt: denk goed na welke tandartsverzekering het beste bij uw situatie (=gebit) past. Heeft u een volledige gebitsprothese? Dan is TandVerzorgd 1P een passende verzekering.

GarantTandVerzorgd 250 GarantTandVerzorgd 500GarantTandVerzorgd 750Tandverzorgd 1P
€ 12,60 per maand€ 19,56 per maand€ 32,30 per maand€  6,32 per maand

Zelf regelen?

Ga naar www.gezondverzekerd.nlexterne-link-icoon en kijk of u in aanmerking komt voor een collectieve zorgverzekering (via deze website kunt u de verzekering zelf afsluiten).

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Als u kiest voor de aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd 1 of 2, dan is het verplicht eigen risico niet meeverzekerd. Wilt u voorkomen dat u dit eigen risico (ten hoogste € 385) in één keer moet betalen? Bij Menzis kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen in 10 maandelijkse termijnen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Deze service kunt u aanvragen via menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40. Menzis helpt u graag.

Aanmelden

Bent u al verzekerd bij Menzis en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u zich elk moment aanmelden voor de collectieve verzekering. Dat kan via de website Gezond verzekerdexterne-link-icoon. De ingangsdatum van de collectieve verzekering is dan de eerste dag van de maand volgend op de maand van aanmelding.

Heeft u op dit moment een andere zorgverzekeraar en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u tot 31 december overstappen naar de collectieve zorgverzekering. Dat kan heel gemakkelijk digitaal via GezondVerzekerd.nlexterne-link-icoon.

U kunt ook bellen met de overstapcoach van Menzis voor persoonlijk advies. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur via 088 222 40 80.