Afbeelding De Veste

build-reside iconBouwvergunning

Als u wilt bouwen of verbouwen heeft u vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor het bouwen van een woning, het verbouwen van de woning aan de voorzijde, het kappen van een boom of het aanleggen van een inrit. Veel van deze vergunningen kunnen in één keer, in één procedure, worden aangevraagd.

Kosten

De kosten van een bouwvergunning zijn afhankelijk van de hoogte van de bouwkosten van het te (ver)bouwen bouwwerk.

Contact

Meer informatie over bouwvergunningen kan worden verkregen bij de Publieksbalie en Team Uitvoering, telefoon 14 074.

Aanvraag

Om een beeld te krijgen of u een vergunning nodig heeft, kunt u in het Omgevingsloket online (zie de knop bovenaan op dit scherm) een vergunningcheck doen. U voert dan uw (bouw-)locatie en werkzaamheden in. Vervolgens kunt u zien of er voor uw plannen een vergunning nodig is.

Bouwvergunningen uit gemeentearchief digitaal beschikbaar

Alle bouwdossiers van 1905 tot en met 2010 uit het archief van de gemeente Borne zijn digitaal beschikbaar. U kunt de dossiers online opvragen via archieven.nl en ontvangt binnen enkele seconden de dossiers via email, waarna u deze kunt inzien, afdrukken en/ of opslaan.
De bouwdossiers van 1905 tot en met 1950 zijn direct online zichtbaar en te downloaden.
De omgevingsvergunningen, afgegeven in de periode 2010 tot heden, zijn nog niet online beschikbaar. Deze documenten zijn raadpleegbaar door een verzoek te mailen naar info@borne.nl.
Wie digitaal minder mogelijkheden heeft, kan de bouwvergunningen komen bekijken in het gemeentearchief in het gemeentehuis.