Zet Twente in bloei!

‘Samenwerken aan een krachtig buitengebied in Twente’, dat doet de Groene Metropool Twente. Als onderdeel daarvan worden op dinsdag 19 september en donderdag 23 november twee bijeenkomsten gehouden voor lokale organisaties en initiatieven, die zich inzetten voor biologische diversiteit in Twente. Ook inwoners van Borne zijn van harte welkom.

Kennismaken, ideeën uitwisselen en handvatten bieden voor de praktijk. Dat is het doel van beide avonden met als thema Twente Bloeit. Volgens de Groene Metropool Twente zijn steeds meer mensen lokaal actief op het gebied van biodiversiteit en landschap. Met de bijeenkomsten hoopt het samenwerkingsverband (van de tien gemeenten in Zuidwest Twente, AOC-Oost, Landschap Overijssel, LTO en de Waterschappen Rijn & IJssel en Vechtstromen) nog meer te inspireren en te verbinden.

Biologische diversiteit
In Twente zijn steeds meer verenigingen en inwoners actief met biodiversiteit en landschap. Dat is hard nodig, want de biologische diversiteit in Twente is de laatste decennia steeds verder afgenomen. Biologische diversiteit van een gebied is belangrijk omdat dit een graadmeter is van hoe de natuur en de leefomgeving er bij staat.

Twente in Bloei
De afgelopen jaren wordt er onder andere door gemeenten steeds meer nagedacht over het effect van de beplanting op de biologische diversiteit en legt het waterschap natuurvriendelijke oevers aan. Met Twente Bloeit nodigt de Groene Metropool iedereen uit om mee te helpen ‘Twente in bloei te zetten’.

Geïnteresseerden zijn dinsdag 19 september welkom in Hof ’t Sprakel in St. Isidorushoeve of op donderdag 23 november in de Johanneshoeve in Vriezenveen, start 18.45 uur. Aanmelden kan via www.groenemetropool.nl/inschrijven-twente-bloeit. De entree is gratis.