Zelf uw WOZ-waarde controleren

Eigenaren van woningen (natuurlijke personen) in onze gemeente kunnen hun voorlopige WOZ-waarde controleren. Dit jaar kan dat vanaf maandag 25 november tot maandag 9 december. Alleen woningeigenaren in Borne ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deelname. Woont u niet in Borne, dan kunt u toch mee doen.

Waarom WOZ-waarde controleren?
Het doel is om samen met u de juiste WOZ-waarde van uw woning te bepalen. Dat is nodig voor een juiste aanslag gemeentelijke belastingen. Die ontvangt u in februari 2020 van GBTwente in opdracht van ons als gemeente.

Voorlopige WOZ-waarde inzichtelijk
GBTwente heeft de voorlopige WOZ-waarde voor 2020 inzichtelijk gemaakt. U kunt de gegevens die GBTwente daarvoor gebruikt, zelf controleren en eventueel wijzigen als dat nodig is. Deze worden door  taxateurs van GBTwente bekeken. U krijgt per mail bericht over hun bevindingen en wat dat betekent voor de definitieve WOZ-waarde.

Wat moet ik doen?
Ga naar het digitaal loket van GBTwente. Klik op de blauwe button Mijn GBTwente. Log in met uw DigiD. Kies voor de optie 'controle WOZ-waarde 2020'. Controleer de gegevens van uw woning en wijzig die als dat nodig is. Sluit af door op verzenden te klikken. Doe dit vóór maandag 9 december 2019.

Meer informatie of vragen?
Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen of wilt u in gesprek met een medewerker van GBTwente? U bent van harte welkom tijdens de inloopmiddag in het gemeentehuis van Borne op donderdag 28 november van 15.00 tot 17.00 uur. Bellen kan ook. U bereikt GBTwente op telefoonnummer 053-4818875 of mail voormeldingen@gbtwente.nl.Op www.gbtwente.nl vindt u meer informatie over de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen, de WOZ-waarde en antwoord op veelgestelde vragen.