Speciaal voor senioren: ervaar het openbaar vervoer

Donderdag 7 november is speciaal voor senioren van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur een bijeenkomst in het Kulturhus aan de Marktstraat over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos.

Aan het einde van de informatiebijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs hen met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken.

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook maandelijkse inloopspreekuren. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen met (038) 4540 130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.