Kinderen brengen burgemeester ontbijtje

Vanochtend brachten 9 kinderen van basisschool St Stephanus uit Zenderen een ontbijtje bij burgemeester Gerard van den Hengel in het gemeentehuis. In de burgerzaal gaven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

De burgemeester onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Het Vergeten Kind
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester van den Hengel symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het thuis moeilijk hebben. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst. Van den Hengel kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: "Kinderen durven alles te vragen en te zeggen. Wat vinden ze belangrijk? Wat houdt ze bezig? Wat zien ze graag in hun gemeente? Maar ook vragen aan mij persoonlijk. Geweldig om op deze manier het gesprek aan te gaan."

Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal.

Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.