Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Kent u iemand die zich verdienstelijk maakt voor de samenleving? In uw omgeving, binnen uw organisatie of in uw bedrijf? Misschien komt diegene wel in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding.

Voor het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding geldt dat betrokkene ‘zich geruime tijd  ten behoeve van de samenleving heeft ingespannen op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar mag worden verwacht’. Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden: tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ ter gelegenheid van Koningsdag en bij een bijzondere gelegenheid als er sprake is van een afscheid of een jubileum.

Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Neem dan contact op met Benedicte Tijhuis, kabinet van de burgemeester, via telefoonnummer (074) 265 8715. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn. Zij kan u ook vertellen hoe u te werk moet gaan.

Vóór 1 juni 2019
Het voorbereiden en behandelen van een aanvraag kost veel tijd. Een voorstel voor een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2020 moet vóór 1juni 2019 binnen zijn. Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl.