(Kandidaat-)Europarlementariërs brengen werkbezoek aan Twente

Woensdag 15 mei bezochten VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal en Bart Groothuis, kandidaat-Europarlementariër voor de VVD, Twente op uitnodiging van Anne-Will Lucas, kwartiermaker Kennispark Twente. Tijdens het bezoek in het kader van de komende Europese verkiezingen, zijn Caroline Nagtegaal en Bart Groothuis uitgebreid geïnformeerd over de ontwikkelingen in Twente op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Pamflet Th!nk East Netherlands aangeboden
Nagtegaal en Groothuis namen het eerste exemplaar in ontvangst van het pamflet ‘Th!nk East Netherlands’ waarmee de schijnwerpers worden gericht op de innovatieve kracht van Oost-Nederland: slimme, duurzame maakindustrie en innovaties op het vlak van gezondheid en zorg. Oost-Nederland biedt excellentie en expertise op deze thema’s en wil een proeftuin zijn in Europa voor nieuwe innovaties.

Doelstelling is om het Oost-Nederlandse MKB, maar ook de hogescholen, universiteiten en overheden meer te laten profiteren van de Europese subsidies voor innovatie. Vanaf 2021 is er een omvangrijk subsidieprogramma ‘Horizon Europe’ voorzien, waar de partners in het Innovatieprofiel intensief gebruik van willen maken.

De (kandidaat-)Europarlementariërs kregen het pamflet aangereikt uit handen van UT-bestuursvoorzitter Victor van der Chijs en Jeroen Diepemaat, wethouder gemeente Enschede, die het Europees Parlement opriepen om in de nieuwe mandaatperiode te blijven investeren in de innovatiekracht van regio’s als Twente.

Meer informatie vindt u in Bestandbijgaand bericht.