Hoe veilig is Borne?

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die, in het kader van de Veiligheidsmonitor, worden gesteld aan zo’n 1000 inwoners van de gemeente Borne.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Het vierjaarlijks terugkerende onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. De  uitkomsten worden gebruikt bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid.

Burgemeester Gerard van den Hengel benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: ”Het is essentieel om te weten wat inwoners van de veiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente vinden. Zo kan het beleid beter worden afgestemd op de wensen en ervaringen van de Bornse samenleving.” Het is volgens de burgemeester dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meedoen aan het onderzoek.

Vragenlijst
Via een steekproef ontvangen zo’n 1000 inwoners vanaf 15 jaar en ouder, per post een uitnodiging om via een vragenlijst deel te nemen aan het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research en start rond 16 augustus.

Een uitnodiging ontvangen en vragen over het onderzoek? De helpdesk van I&O Research is gratis te bereiken via 0800 0191. Of mail naar veilig@ioresearch.nl.