Heel Borne Energieneutraal? Kom langs en denk mee!

Hoe zorgen we er voor dat er altijd voldoende stroom, warmte en brandstof zal zijn? En welke bronnen gebruiken we hiervoor? Gemeente Borne gaat samen met haar inwoners op zoek naar antwoorden tijdens het Energieatelier op maandag 20 november in het gemeentehuis.

Het overgrote deel van de energie die we in Nederland gebruiken (olie en gas), raakt op. Daarnaast zorgen deze bronnen voor uitstoot van een belangrijk deel van CO2 en fijnstof. Een oplossing is energie duurzaam opwekken. Dit gebeurt in Nederland echter nog te weinig. Slechts 6% van onze totale energie is afkomstig uit duurzame bronnen.

Werk aan de winkel!
Dit betekent dat we nog veel moeten doen om de afgesproken hoeveelheid in Overijssel, namelijk 20% in 2023, te halen. In heel Nederland geldt zelfs geen gebruik van aardgas meer in 2035 voor huishoudens. En in 2050 dient alles duurzaam te worden opgewekt. Werk aan de winkel dus, ook in Borne!

Interactief Energieatelier
Gemeente Borne nodigt daarom haar inwoners uit om mee te denken, mee te praten en te adviseren over mogelijkheden en oplossingen. Kennis delen is dan ook het doel van het interactieve Energieatelier op 20 november, waarbij bezoekers kunnen meedoen aan onder andere een quiz, een energiespel en een 3D-simulatie.

Twentse Energie Strategie
De opgehaalde informatie van Energieatelier is een belangrijk deel van de op te stellen Twentse Energie Strategie (TES), een ‘duurzame’ samenwerking tussen 13 Twentse gemeenten en provincie Overijssel. TES heeft als doel om in beeld te brengen hoe Twente in 2050 energieneutraal kan worden.

Bijdragen aan ‘Twente energieneutraal in 2050’?
Kom tussen 16.00 tot 20.00 uur langs in het gemeentehuis en denk mee! Iedereen vanaf 12 jaar is welkom.