Doet u mee met de boevenjacht?

Het herkennen en melden van een verdachte situatie is niet altijd even eenvoudig. Mensen weten soms niet precies wat een verdachte situatie is en wanneer, waarvoor en op welk nummer ze de politie kunnen bellen. In deze donkere dagen organiseert de gemeente Borne in samenwerking met politie en de preventieadviseur Keurmerk Veilig Wonen van Noaber Bouw een interactief spel ‘Boef in de Wijk’ in de wijken Letterveld en Wensink Zuid.

Een boef in de wijk Letterveld en Wensink Zuid
Boef in de Wijk is een realistisch spel waarbij een bericht over een verdacht persoon of verdachte situatie wordt gelanceerd via de deelnemende WhatsApp-buurtpreventiegroepen van Borne Waakt. Beheerders en deelnemers van Borne Waakt worden dan opgeroepen om deel te nemen aan deze actie in de wijken Letterveld en Wensink Zuid.

Hoe werkt het?
Zie je iets verdachts dat te maken kan hebben met het bericht? Bel de politie en geef het dan door in de WhatsApp-groep van Borne Waakt. Belangrijk is dat je zelf niet probeert de 'boef’ te vangen, maar dit aan de politie overlaat.
 
Witte-voetjes-actie
Tijdens de actie lopen medewerkers van gemeente en politie door de wijk om te kijken waar makkelijk ingebroken kan worden. In dat geval laten zij een 'wit voetje’ achter met daarop de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn.’
 
Beloning voor de gouden tip!
Op woensdagavond 18 december vanaf 19.15 uur is er voor de deelnemers een bewonersavond in het Kulturhus met een terugblik op actie, die ergens in de week daarvoor heeft plaatsgevonden. Voor de wijkbewoner die de gouden tip heeft gegeven die leidde tot de aanhouding van de 'boef' is er een kleine beloning! Daarnaast geeft de preventieadviseur Keurmerk Veilig Wonen tips naar aanleiding van de witte voetjes-actie. Je kunt je als wijkbewoner aanmelden voor de bijeenkomst door een mailtje te sturen naar veiligheid@borne.nl. Ook als je (nog) geen lid bent van Borne Waakt ben je natuurlijk van harte welkom!